BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Friday, October 15, 2010

::SuGaR GliDeR::

salam pagi jumaat untuk semua kengkawan...nie n3 untuk panaskan blog dulu..erm ada pernah ke melihat haiwan eksotik macam gambar kat bawah nie...erm Sugar Glider....

haiwan yang memang susah ak dapat kat malaysia nie..kalau ada pun kat australia dan berhampiran kepulauan indonesia...sangatlah susah untuk mendapatkannya... tapi bila tengok macam musang muka dia ...





inilah SUGAR GLIDER...

tapi seriusly haiwan nie memanglah sangat manja..kalau kita letak kat tapak tangan dia akan tunjuk cara kemanjaan dia...samalah macam tua yang menjaga dan membelaianya...erm kalaulah ada kat malaysia nie..nak juga tengok dekat..erm ada ker ek??kalau ad abagitau intan eh...hehehehe






sangatlah manja kan bila kita letak kat tangan...comel sangat cute..geram tgk...



wahh..malu-malu gitu ..samalah macam tuannyer...hehehe...gerangan siapakah tuan empunya glider nie...hahahha.biarlah rahsia..ada ker???suka sangat manja lah cute kan....kalau mka nampak macam ganas ..tapi manja bila dipegang...

Sugar glider nie kalau jual memang sampai ribu-ribu jugaklah harganya..aduhai takut juga nak beli...erm dia makan apa??suka apa???erm susah jugakkan nak jaga.

p/s:sugar glider nie ada macam Opet dalam cerita upin ipin kan....

poster_geng_med
erm macam sama jer kan.....





10 ulasan:

eima said...

a'ah la corak kepala sama ... tp pesal mak opet besar sgt ....

Ena said...

comeinyerrrr...

tak geli ker ek? letak kat tapak tangan? hehe

sarah-najwan said...

intan..awak bela eh?..xpenah tgk..dlm citer upin ipin tu ke?..

Intan Inn said...

manja..erm tuelah tgk kepala mcm sama tue yg teringat mcm opet..

ena:erm dia manja kata tuan dialah intan tak pernah pgg pun

sarah:intan tak bela erm susah nak dapat kat malaysia..lau ada kat pulau borneo..n luar negara kot

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

alahai tomeynyer...mesti balqis suka ni

Intan Inn said...

erm mmg kecik nampak comel.walaupun muka mcm gans sket tp manja..menurut kata tuannyerlah...

az rina a.k.a jaijina said...

alolo, sagt comei..pemalu aje si sugar glider ni kan..

mamalieyna said...

eeii kecik comei je..kalau besar, gerun gak ni..cam musang! tp comeilah!

Intan Inn said...

rina:mmg comelkan dan mmg lah dia pemalu sgt..

mama:mmg nampak macam musang kan tp dia cute sketlah hhee..kalau besar intan pun gerun jugak..hehehe

tiefazatie said...

cumil2!hihi