BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Saturday, July 31, 2010

Tak Jemu Ker!!


erm tengok tajuk jer..may b ada yang dah boleh agak aktiviti weekend aku..hehehhe...erm biasalah hujung minggu kalau tak pergi mandi air terjun mesti masak menu2 yang menyelerakan.....erm baru jer lepas kekenyangan makan...hehehhe...makan apa tue????cuberlah teka......

??

??

??

??

??
?????????
taraaa......Laksa Johor Asli

inilah bahan2 yang wajib ada...
yang lain tue terlupa nak snap..ikan parang,udang,rempah laksa johor





bahan di atas tue sebagai ramuan setelah kuah laksa siap dimasak....mesti ada touge,limau kasturi,daun selasih,daun kesom,bawang,timun.,lobak asin.....yang Wajib ada..hehehhehe...sambal belacan.....



yang nie spaggetti...mesti ada kalau nak makan laksa...erm kalau kebiasaannyer mesti kene "cap"ha kadang tue menjadi macam no8 tapi kekadang tue tak tahulah jd apa..hehehhe...erm lepas semua dah siap apa lagi...menjamu seleralah kami satu family...hehhehe......

so..ada sapa2 tau tak kat mana nak dapat rempah laksa johor nie..yerlah nak balik jb bukan selalu..so nak cari yg dekat n senang..kalau ada kengkawan yg tahu tolong bagitahu yer...

p/s:di manakah rempah laksa johor bsenang didapati....????





""Hazim Dah Pandai Shopping"""

malam tadi saja jer nak beli barang sikit untuk masak ....bawaklah myheros nie..erm sibuk sangat nak ikut...faham2 jerlah....budak2 kalau bawak pg jenjalan mmg seronok tak kiralah kat mana pun..hehehehe.......dan salah satu sebab dia nak ikut nie lah dia
:
:
:
:
:
:
:
:

angah nie suka sangat nak tolak mini trolly tue...

Dalam trolley Hazim tuh ada biskut kegemaran..Tiger...air vitagen..coklat..dan yang lain-lain tue semua barang dapur...nasiblah dia tak nampak keropok kat belakang tue...nanti habis semua nak disumbat dalam troli tue..hehhhe....

Ha dah habis beli barang macam biasalah nak pergi bayar kat kaunter...ermmmm....sempat lagi amik gula yang ada kat situ..aishhh,,,,masa ibunya nak bayar pandailah letak balik..hehehe yerlah nanti rosak gigi....dah siap semua dia pulak tak pulangkan troli tue...puaslah dipujuk barulah dia ok..itu pun buat muka masam jer...alahai anak ibu nie memang kuat merajuk.....

bagus didik anak tolong kita apa yang patut..tapi kadang ada juga yang tak patut di tolong..hhehehhehe....ok...daaaa.....



Friday, July 30, 2010

:;Contest MisZlullaby:::


salam jumaat...hari nie aku telah di tag lagi untuk join contest..wah bulan julai nie banyakbetulblogger yang buat contest..sangat menarik dan bagus untuk berkenalan kan...so aku join yg nie....

contest by miszlullaby.blogspot.com

contest by miszlullaby


TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 30 JULY 2010
bukan satu tetapi ada dua contest...
so pilihlah mana2 yang berkenan..senang dan amat mudah syarat yg ditetapkan....

oklah kat bawah nie gambar yang dipertaruhkan dalam contest nie...


gambar nie my favourite sebabnya bersyukur sangat kerana
telah dikurniakan mata dan wajah yang sempurna..Alhamdullilah....
so darimata turun kehati...pada aku.....
menilai sesuatu kebenaran tue haruslah menggunakan mata hati
pandangan zahir kadangkala..
tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki.....
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
gambar yang nie sangat lah kelakar aku rasa...
tengoklah telinga mickey yang berlampu kat atas kepala tue...
sebenarnya belikan untuk my3heros...tapi..
mestilah ibunya kene test dulu...hehehehhe

so cukuplah dgn 2gambar yang aku paling suka so harapan agar penganjur contest jgn gelak yer dgn n3 saya nie..hehehe...sokengkawan jomlah beramai2 kitajoin yer....
^^Tag^^
>>Fieza79

Thursday, July 29, 2010

:::Kenapa yer???

salam uols...


firstly nak mintak maaf sbb tak sempat nak n3 apa2 citer....sangatlah bz dengan keje yang perlu diselesaikan... dan mood tak berapa ok + pulak dada rasa berdebar..kenapa ek...

sekarang jantung rasa macam tak stabil..hubby dah suruh pg check tapi masa tue tak mengizinkan...tak tahulah bila nak pergi...

ada sapa2 kengkawan yang tahu hospital /klinik yang ok untuk check n buat ECG...

thanks yer uols kalau ada yang sudi bgtau...

Wednesday, July 28, 2010

"Cuties Stripes n Line Contest"



MY 1st CONtesT
"CUTIEST Stripe & Line Contest"



DueDate : 15 Ogos 2010
dianjurkan oleh:




makan kfc masa celebrate birthday...1year
Nama:Imran Hadim
Umur: 1tahun



Nama:Imran Hazim
Umur 2tahun 9bulan

harap maaf kepada penganjur kerana saya letakkan 2gambar anak saya kerana saya ader 3hero..hehehheh...so kenalah adilkan...jd kalau tak layak untuk menang bukanlah tuah saya...apapun thanks kepada penganjur...saya join contest nie...



!! PERHATIAN.....MBA 290!!

salam ....perhatian kepada pemilik kereta yang berkenaan.saya berharap agar anda berhati2 semasa memandu...jangan ikut suka hati tanpa menghiraukan orang di sekeliling anda yer... harap maklum.... kerana perbuatan anda malam tadi menyebab kan kami satu family hampir menjadi mangsa...syukurlah hubby cepat brek emergency...so apa yang terjadi kepada anak2 aku???


erm waktu tue semua anak aku baru jer tertido bila hubby aku brek emergency anak aku pun terjatuh kedepan 2yg duduk belakang lah....yg baby hadim nasib aku sempat peluk kuat2..tapi semua terkedepanlah.....menggigil satu badan dibuatnya...

aku pun tak tahulah apa masalah atau berangan ker apa si pemilik kereta berkenaan....dengan muka yang selamba seperti orang tak bersalah....harap selepas nie jika anda memandu tolonglah berhati2 dan fikirkan keadaan sekeliling....

so ada ke sapa2 kawan blogger yang kenal no pendaftaran kereta nie?????




Tuesday, July 27, 2010

""Baby BIRU Contest""

jom join......


""Baby BIRU Contest""



mula 8hb Julai 2010 dan berakhir pada
8hb Ogos 2010 (11.59pm)

gambar yang dipertaruhkan tentulah.....
my hero ......


nama:imran hazim b.mohd iqmal
umur:2tahun10 bulan


so my friend yg ader anak pakai baju biru jomlah join yer...


""Lucky Draw""

Marilah beramai2 join Lucky Draw yang dianjurkan Nurul Zafifah di blog ini....

sereniety.blogspot.com/2010/07/lucky-draw-whos-lucky-one.html



[BannerblogGIVE.jpg]



[BANNERsbi.jpg]

Tarikh tutup 31 ogos 2010

Hadiah yang akan diberikan kepada pemenang sangatlah comel dan berguna kepada anda....



::mummy ayu chocolate giveaway::

Salam my friends....masih dalam mood nak join mana-mana giveaway yang bersesuaian untuk saya n my 3hero aja...hehhehe....so kali nie ga dianjurkan oleh mummy ayu...so sapa berminat jomlah boleh meramaikan....heheee..sangat mudah... syarat yang dletakkan....



"I Do Love Chocolate"

Good luck.....






Monday, July 26, 2010

::4,000 sambut Hari Keluarga NSTP::

PETALING JAYA: Hari Keluarga The New Straits Times Press (M) Berhad (NSTP) 2010 berlangsung meriah dengan kehadiran lebih 4,000 kakitangan bersama keluarga masing-masing di Sunway Lagoon di sini, semalam.

Hari Keluarga yang diadakan dari jam 9 pagi hingga 1 tengah hari itu dimeriahkan artis terkenal antaranya Along serta Angah Raja Lawak, Azlan & The Typewriter dan Fadzli Zainal selain pelbagai aktiviti menarik seperti sukaneka dan pertandingan bola tampar pantai.


Ketua Pegawai Eksekutif NSTP, Datuk Anthony Bujang, berkata Hari Keluarga itu diadakan bagi menghargai kakitangan yang bertungkus-lumus bertugas serta menaikkan nama syarikat sesuai dengan temanya kali ini, ‘Work Hard, Play Hard’.


Memang sangat seronok sangat dapat turut memeriahkan majlis hari keluarga...petang tue hujan sangat lah lebat...so sempatlah berehat n bermain mainan yang tersapat di sunway laggon dengan percuma...hehehhe...... anak2 sangat seronok bermain air...gelonsor air..da melihat semua binatang.....

MAsa yang tak berapa nak mengizinkan next n3 akan update gambar family day k.....daaa....



"""Giveaway 3 Jam Sahaja #3"""






Penyertaan dibuka pada Jam 11.20a.m-2.20 p.m 26/7/10 sahaja..
selama 3 jam.. selepas jam 2.20 p.m,
penyertaan secara automatiknya akan ditutup..


Giveaway anjuran dni...marilah......

Jom cepat2 join hanya 3 jam sahaja..pemenag akan diberitahu hari ini..good luck...



Friday, July 23, 2010

::Contest Giveaway Saya Sayang Adik::

salam jumaat....harinie nak e3 pasal contest yang dianjurkan..sangat menarik..so sapa yg berminat boleh ramai2 joinyer....



21 July 2010 hingga 30 Ogos 2010

ccontest giveaway saya sayang adik dianjurkan oleh ilah fazilah

so gambar yang dipertaruhkan ader 2
sbb ada kateogori kan jadi saya join untuk my3heros



nama: imran hakim & imran hazim
umur: 6tahun & 2tahun 9 bulan
abang long dengan abg ngah nie memang selalu gaduh kecik lah berebut mainan lah..
biasalah anak2 lelaki memang macam tue...
tapi walupun bergaduh macam mana dia sayang abang dia..
:
:
:



gambar nie ialah 3hero saya....
sayang sangat ngan diaorang nie..sbb...
suka buat saya gembira,ketawa,marah,menangis dan suka
tengok keletah si kecik comel saya nie...skrg nie dah pandai bermain bersama abang2 dia..seronok tgk...3hero nie pun dah buat rumah saya happening....
walaupun suka dengki adik dia yang kecik tue tapi sayang sangat....
kalau saya bawak diorang keluar pg jalan2 mmg semua akan pandang sebab tak percaya ker?? erm entahlah bawak anak ker adik..hehehe....
so dengan harapan saya manalah tau ader rezeki untuk anak saya nie kalau lah bertuah untuk menang sangatlah bersyukur..kalau tak menang pun syukur juga sbb dapat berkongsi pengalaman dengan kengkawan blog..yer


sekian untuk kali nie nt free e3 lagi yer...daaaa,......




Thursday, July 22, 2010

::Contest Aksi Si Manja di Playground::


Salam..kepada penganjur contest nie yer...saya nak ucapkan selamat hari lahir buat penganjur...hubby...anak...n family yang ulangtahun pada bulan julai nie...semoga dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki...semoga berbahagia selalu.... so sempena dengan itu saya pun berminat nak join...sesapa yg berminat bolehlah yer...


tarikh tutup 31 julai jam 1.15p.m
http://mazlyna.blogspot.com/2010/07/contest-aksi-si-manja-di-playground.html

kat bawah nie hadiah dari penganjur
mau?.....silalah join...;)

pada mereka yang anaknya tidak ber CD atau diaperless....jgn risau....penganjur akan carikkan hadiah yg sepadan dengan harga CD2 di atas...;)

masa baca syarat2 tue memang ada minat nak join...baca lagi ader pelbagai kateogori boleh join..so saya pun nak bg keadilan pada anak2 saya memandangkan saya ader ramai anak...hehehe...so saja jer suka2 letak 2orang hero nie sebab memenuhi syaratlah kan..so layanzz..pic di bawah yer...



imran hadim
nie adik imran hadim baby yg no3..
gambar nie amik masa umur dia 10bulan belum pandai jalan lagi..tapi dia suka main gelongsor...
masa nie kat playgroung taman bukit jalil..tempat tue mmg besar sesuai kalau bawak anak n kita nak beriadah...
:
:

imran hazim
gambar nie masa kat playground taski abang dia...masa tue umur hazim baru setahun..gambar yang sebelah tue kat playground bukit jalil..dia dah umur 2tahun6bulan...
memang my 3hero suka pergi taman...petang2 kalau ayah balik cepat selalu bawak pergi main..kalau tak weekend pun jadi..hehehe




terlebih dahulu maaf di minta kepada penganjur n kengkawan blogger yer..jagn marah atau termuntah tgk e3 saya yg panjang lebar nie....bukan apa saja jer suka-suka..kalau ader rezeki nak menang alhamdulillah...kalau dapat cenderhati pun tetap bersyukur...tujuan saya masukkan 2hero saya adalah untuk pemilihan juri jer...sekian terima kasih....



















Wednesday, July 21, 2010

::Doa Makan::

Alhamdullilah....sekarang dah pandai adik hadim kalau nak suap makan dia dah tahu gayakan macam mana orang berdoa..dia akan menadah tangan n ikut bunyikan aaa..mcam tue jer... tapi memang aku happ sgt pagi tadi masa nak breakfast aku bacakan doa dia tadah tangan n buat suara seperti mengiut..tue yg happy sangat...sangat cepat baru 1tahun dah pandai.....



so harap2 lepas nie akan pandai bca doa makan dengan betul yer..sayang adik hadim sangat... suka tengok gelagat dia..macam2 ader yang sangat mencuit hati.... syukur sangat....


Tuesday, July 20, 2010

:::1 Tahun 5Hari:::


Alhamdulillah..semakin membesar......imran hadim.


Salam uols kali e3 banyak pasal anak aku yg no3..yerlah bulan nie birtday boy..so banyak pasal citer pasal dia aja...janganlah bosan atau termuntah pulak...hhahahaha......

Hari ni hadim dah 1tahun5 hari. Tak sangka dah 1 tahun..cepat masa berlalu. Next week baru nak celebrate birthday adik..sorry yer lambat celebrate..almaklumlah masa n pelbagai hal yang tak dapat nak dielakkan....may b next week ramailah sikit sbb ader family day dengan kak ayu kat sunway lagoon...

Rasa macam sekejap sangat Hadim dah membesar. Baru bulan hadim pandai jalan. Comel tengok aksi anak yang semakin membesar nie...pelbagai kerenah...pulak tue yang ni no3 so macam yg dia belajar dari abg2 nya...Jom aku nak citer sket perkenmbangan adik hadim....layannzzz....

  • Sangat suka berjalan..sampaikan tak terkejar...seronok sangat
  • Sudah mula memahami apa yang kita cakap /suruh..dah boleh faham
  • Suka sangat main dengan kereta2 mainan abg2 dia...suka bawak pusing kereta tu
  • Semua makanan sudah boleh dikunyah dengan adanya 4batang gigi atas dan 2 batang gigi bawah...so taklah risau sangat kalau bagi makanan yang keras sikit...
  • Dah pandai nak ajak ayah dia berjalan2 pusing naik kereta..
  • Suka main air. Kalau time mandi tu mesti akan bagi dia main dulu puas-puas kalau tak mesti dia menangis bila ajak keluar...
  • Hadim dah pandai main tepuk amai-amai dan buat pak cekup..ish..pernah dengar ker??
  • Sekarang kuat sangat menyusu..kalau tengah2 malam kuranglah sikit..
  • Dah pandai merajuk kalau kena marah dengan abang..
  • Dia memang suka kalau bawak pergi mand air terjun/bermain benda yang berkaitan dengan air..mmg seronok tengok aksi dia
  • Pandai bagi barang kalau orang mintak...
  • Paling suka main handphone..selalu nak telefon jer...buat aksi orang tgh telefon...
  • Dah kurang panjat2 tangga sekarang..dulu jer masa baru2 pandai jalan suka main kat tangga..
  • Kemana saja mesti dengan unta kesayangan dia..masa tue unta dia buat hal so..dia tak senang tidur...ayah dia betulkan baru nyenyak tidur dia...
  • Sekarang rambut dah tak ader curly lagi sbb baru pas gunting..huhuu..ibu rindu nak tgk rambut tue...tak sabar unggu panjang

Sebenarnya macam2 kerenah anak2 yang kita tak perasan..ianya datang dengan sendiri..pengalaman menjaga 3 hero dalam hidup aku banyak mengajar erti kesabaran..pengorbanan..kasih sayang..dan erti kehidupan..tanapa anak2 hidup rasa macam tak lengkap..buat sepupu,kengkawan yang masih lum ader rezeki lagi..usah risau..berdoalah agar ader jua rezeki anak suatu hari nanti...

Sesugguhnya ibu sayang imarn hakim.imran hazim.imran hadim.....jadilah anak yang soleh dan berguna suatu hari nanti....



Monday, July 19, 2010

:-) Senyum Itu Sedekah.....


Senyum itu satu sedekah...kata orang lah..tapi ader betulnya..kalau kita sentiasa senyum kita akan rasa happy dimana pun kita berada...kalau kita jumpa orang pun kita haruslah memberikan satu senyuman.tapi tengok tempat dan keadanlah..kalau pergi majlis2 yang melibtkan ramai orang bolehlah..tapiii...kalau pergi melawat orang sakit boleh juga memberikan senyum sebagai semangat kepada rakan tersebut...


Erm macam family aku semuanya memang suka senyum n happy2 berlaka...hehhehe...dan... sekarang nie tiba pulak kat anak2 aku semua suka senyum.tapi tengok juga mood diaorang macam mana lah kan...kalau moody tak yah lah nak suruh senyum lai pulak jd nyer... jom kita layan picca kat bawah yer...layannn.....



hazim n hadim


hazim a.k.a angah
dia nie kalau mood tak baik mmg nak marah jer


adik hadim....
sememangnya manis dengan senyuman


abang hakim...
dari kecik sampai sekarang mmg suka senyum
kalau amik gamabr suka pose macam nielah..


ibu n adik hadim...
yang sentiasa senyum n happy selalu...
:
:
:
:










""Imam Muda""

Salam....hai uols nampaknyer macam2 aktvt kengkawan kita di blog bersama org tersayng anak..family n kawan2...so e3 kali nie berkisah imam muda seperti yang kita tahu di astro oasis skrg nie..so macam2 aktvt diaorang.namapknyer dah nak sampai perengkat akhir...harap2 u all berjaya yer wahai imam muda...so kat bawah nie aderlah bakal2 imam muda pada masa akan datang...insyaallah......


nie imran hakim...
sangat segak dan ada gaya leh jadi imam muda kalau belajar dgn rajin yer...
gamabr nie masa pagi b4 dia pergi sekolah...hari jumaat...


dia suka sangat pakai baju nie..
almaklumlah hadiah dari atoknya yang pulang dari umrah...
sesuai n sepadan dengan dia sekali dgn kopiah tue..

semoga jadi anak yang terbaik dalam keluarga yer...insyaallah...



erm so semalam tak pergi mana2 pun disebabkan cuaca hujan so sangatlah tidak seronok untuk membawa anak-anak pergi berjalan...tapi...kami ader aktvt yang menarik dirumah...hehehe.....



Friday, July 16, 2010

::Mee Hoon Tom Yam::

salam uols....menu hari nie aku masak mee hoon tom yam...perghhh...menyelerakan..... anak2 n hubby pun suka..alhamdullillah.....sebenarnya dah tak tahu nak masak apa asyik menu yg sama jer..bosan gak kekadang kan so tukar2 menu..esok pulak tak tahu nak masak apa biasanyer weekend kitaorang akan masak menu2 istimewalah....tapi tgkla mood pulak...hehehhee




semua anak2 berselera makan..pulak tue diaorang mmg suka makana yang berkuah2 nie...tapi untuk baby hadim aku buat yang tak pedas lah...ada pulak meragam perut sakit pulak....hehehhe.....erm makan tom yam + air oren...

oklah nanti sambung di n3 yang lain yer...sekarang masa tak berapa nak mengizinkan...salam...tata...



Thursday, July 15, 2010

::Selamat Hari Lahir Imran Hadim::

Happy Birthday To Imran Hadim


Allah selamatkan kamu.....
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan Imran Hadim...
Allah selmatkan kamu....

Hari nie genaplah umur Imran hadim 1tahun...alhamdullilah....

Selamat hari lahir buat my baby hadim..semoga panjang umur n dimurahkan rezeki... doa ibu ayah n semua agar hadim menjadi anak yag soleh n berguna kepada keluarga pada masa depan kelak.... sesungguhnya kami sayang adik sangat......

Love u so much my baby......


Kita aka celebrate birthday adik weekend nie yer...ari nie tak sempatlahlah sbb semua kerja...nanti kita makan best2 yer satu family...hehehe...adik nak hadiah apa yer??? erm kalau lah dah pandai cakap mesti dia mintak macam2...insyaallah nanti ibu n ayah akan belikan yer.... sayang adik....muah...muah...




Wednesday, July 14, 2010

"Give Away--Jija's Lovely Cottage"


GIVE AWAY – JIJA’s LOVELY COTTAGE



http://jija-craft.blogspot.com


kengkawan di tag::

ekyanie...
mummyayu..
ayhsaf-nur..
kak eynda
maszmadi..

Tarikh Tutup 31 Julai 2010

sesiapa yang berminat bolehlah join yer kerana hadiah lumayan menanti anda..semoga berjaya




""::CuTe AwarD::"""

dapat award lagi dari eima....thanks yer mama adib sudi bg award kat inn...terharu sangat2....cute sangat ker blog nie??hehehe...kengkawan nilailah sendiri yer...terima kasih....



:
:
:
so sebelum tue kena jawab tag dulu...layannnn....jawab jgn tak jawab....


1.Apa nama blog dan knape letak name tu?
::inniqmal.blogspot.com>sbb letak nama tue name aku n hubby

2. Jelaskan knape bagaimana anda boleh dapat idea nk letak nama URL blog anda?
::idea...erm blog nie kisah aku n family so letaklah nama aku n hubby

3. Bila blog anda mula beroperasi?
::7 april 2010...baru belajar jer nie....

4. Siapa follower pertama anda?
::sayalah...inniqmal..heheheh...

5. Ucapan kpd si pemberi award
::thanks sbb sudi bg award n sudi jadi kawan blogger...ade rezeki teringin nak jumpa dengan mama adib...

6. Tag 9 org yg anda rasa patut terima award ni. :)


sherahxoxo..suka DIY cantik..
kisahlynna..>mama twin danial
aizbatucampur..>banyak maklumat dikongsi
ekyanie...>baru jer kahwin..hehe
mummyayu..>suka tgk anak dia comel2...
merahjamboo>skrg tgh pregnant...
ayhsaf-nur..>ibu khalisya husna
meandmylife1376..>kak eynda
maszmadi..>>mama n gegirl yg cute sgt


Alhamdullilah selesai sudah menjawab tag dari eima..thanks yer sbb sudi bg award kat saya...semoga ader rezeki boleh kita berjumpa...







Tuesday, July 13, 2010

^^Ketam Masak LemaK^^

terharu sangat....

salam uols....hari nie cuti masak...just masak untuk anak2 yang simple jer... aku cuti disebabkan tangan kiri aku terkena minyak panas..sekarang dah bengkak n mengelembung...pedih n sakit sangat...dah letak minyak nampak macam kurang sikit...tapi pedih still terasa tue... so aku pun bercuti dari masak yang berat kat dapur tue..hehhe... so aku masak nasi jer..n my dear hubby tolong masakkan..hehehe...sayang kat abang...tq so much.... jeng..jeg..jeng...
:
:
:
:


nih hasil nyer.. my hubby yang masak.. sodapp gitu

ketam masak lemak + sambal tempoyak


ketam nie hubby masak lemak cili api..letak sikit jer sbb bolhlah anak2 tumpang makan sekali..kalau pedas sangat tak tahanpulak diorang nanti... erm sebagai penyedap menu kitaorang buat samabl tempoyak... bukan susah pun tumbuk lada merah jer +garam sikit..tempoyak tue mak bagi masa kat kampung tue..aku bawalklah balik kl..perghhh....semerbak baunyer...harummm.....

terima kasih untuk my hubby bcoz rajin masakkan ketam...nanti bila tangan dah ok...akan masak seperti hari2 yer...pengorbanamu amatku hargai.....

sebenarnya sesekali rasa masakan suami tersayang memang berbaloi-baloiiii....hehehhe... sayang tue bertambah-tambah....tq yer.... ... oklah jumpa di lain e3 yer uols...babaiiii.....






""":Pacak..Pacak""

jom kita tengok::::

salam uols..hehhhe..tengok tajuk macam semacam jer.....aku tak tahu nak letak tajuk apa....hehhe...nielah gara-gara pg gunting rambut kat kedai favourite anak2 aku...kat kampung tapinya..nama kedai tue nathdan.. setiap kali gunting rambut kat sini mmg diaorang akan letak gel banyak2 n pacak-pacak kan rambut customer specially budak2 lelaki lah....saja-sajer jer kot...



inilah hasilnya kalau pergi gunting katkedai nie..mesti di pacakkan rambut my 3hero nie...tgk tue adik punya rambut dah macam apa pacak sampai 3 line tue...aduss.....rosakkk ler jawapnyer..hahaha


senyum jer lepas dah siap gunting rambut...sukalah tue dah tak panas lg lah....


tajamnyer adik nyer rambut...sampai 3line kena pacak-pacak....

angah mmg suka kalau ader buat rambut pacak2...tgk tue suka n tekun jer bila kene gunting....macam nak tido jer mata tue...hehehe..padahal baru jer bgn tdo masa tue....

:
:
:
:
gambar kat bawah nie masa proses menggunting rambut.....


panjang rambut adik hadim b4 kena gunting


senyum jer macam tak tajkut jer..padahal nie first time nak gunting kat kedai..sayang juga aku nak gunting sebab rambut dia cantik n ader curly sikit2 kat hujung...tapi dsebabkan dia pun dah rimas n gatal aku pun gunting jerlah...takper rambut kan cepat panjang...


abg hakim nie mmg dah biasa dari kecik lg mg suka time nak gunting rambut..dulu masa mula2 mmg dia takut juga tapi dah lama2 tue dah biasa dah...pulak tue dia dah sekolah so kenalah setiasa berambut pendek n kemas....



tengok muka adik steady jer..relax..bagus tak nangis..risau gak dia meronta n nangis kat situ..hubby layan dia jgn bg nangis...akhirnya siap sudah...


yang gunting rambut dia tue pun melayan dia jgn bg nangis..pas tue adik tgk pulak muka tukang gunting tue...macam pelik pulak..(apalah dia buat kat rambut adik nie..hehehe)


diaorang memang suka kalau pergi gunting rambut kat sini....erm biasanyer tengok keadaan lah kalau panjang sangat dalam sebulan sekali pergilah gunting...erm lepas siap bawak diorang pg minum cendol pulak ..perghhh...mmg bestlah.....