BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Sunday, August 29, 2010

::Kenapa Rasa Sedih::

salam..sorry to all my friends... tak tahu kenapa lepas berbuka semalam tetibe jer mood bertukar jadi sedih...rasa kat dalam hati nie...macam ada yang tak kene jer...tapi biarlah intan saja yang tahu.. erm sekarang cuber nak lupakan perasaan sedih tue..nak buang jauh2...nak kembalikan mood intan yang sentiasa happy selalu tue...


fyi erm mood nie bukan sbb dari family tapi dari seorang kawan yang bermakna kot dalam hidup intan...walaupun seketika tapi kesannya amatlah dalam....sekarang intan cuber nak terima semua tue dengan penuh kesabaran dan ketenangan....intan harap mood intan untuk sambut raya akan ceria sentiasa...intan cube nak terima dengan apa yang intan rasa sekarang..tapi may b makan masa lah sikit...tak tahu nak ngadu kat sapa ..so kat blog nieka tempat meluahkan segala yang dirasa....

walaupun pahit untuk semua nie tapi setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...erm ''hidup nie perlukan pengorbanan...tak caya!!??welll....kalau tak berkorban...kita yang terkorban...sudahnya tangisanlah teman setia...dan diantara tangis kita itu lambang cinta yan tak mungkin padam sampai bila-bila......''apa yang terjadi kita kene terima walaupun kita rasa sayang..rindu...kenangan...gelak tawa..gurau senda..semua jerlah untuk kebahagiaan orang lain....erm sebenarnya sedih nie kalau kita selalu fikir memang susah nak lupakan tapi manusia kan tak lepas dari mainan perasaan yang pelbagai...kepada kawan2 intan inginkan mood happy intan...cube nak lupakan slowlah nie....doakan yer,.....intan dapat terima semua nie...walaupun dalam fikiran masih tak boleh...kenapakah aku rasa begini???

Tips Menggembirakan Hati Yang Sengsara, Makan Hati, Sedih dan Kecewa

Sebenarnya nak menghilangkan rasa sengsara, sedih dan kecewa caranya ada banyak, dan keberkesanannya terpulang pada ketahanan mental Anda, emosi Anda, kesabaran Anda. Tapi saya boleh jamin cara yang saya kongsikan ni, sebelum saya menulisnya, telah diguna oleh kebanyakan orang dan telah ditulis oleh ramai pakar motivasi, penulis buku pembangunan diri dan mereka sendiri telah melakukannya dulu.

Untuk tips motivasi kali ini, saya kongsikan 7 tips asas menggembirakan hati yang sengsara, sedih dan kecewa serta cara untuk berdepan dengan emosi tersebut, saya gabungkan dengan cara saya sendiri. Kita mulakan dengan…

1. Latih Minda Melupakan Kenangan Pahit.
Bunyinya senang nak dibuat, tapi perlu diaplikasi berterusan. Mengaku saja Anda sering merasa sedih sebab banyak kali mengingat kenangan pahit atau selalu kembali ke memori silam yang lalu, betul tak? Kita kena cut connection feeling kita dengan emosi yang lalu.

Mulai hari ini, tekad untuk melupakan semua tu, selupa yang mungkin, kasi kosong abis! Bulatkan azam untuk memfokus kepada masa depan Anda, cita-cita Anda, keluarga, kerjaya, kewangan, keilmuan dan rakan-rakan.

Anda takkan dapat melupakan kesemua memori pahit sekaligus, tapi lakukan step by step dengan mengalihkan perhatian Anda kepada perkara lain. Proses ini mengambil masa, tapi ia boleh dipercepatkan dengan disiplin diri.

2. Buang Sikap Risau.
Ada dua kesan dari sikap risau ni, pertama ia menarik nasib tak baik, masalah dan musibah tanpa Anda pinta. Kedua, memberi kesan buruk pada kesihatan Anda dari segi fizikal dan mental. Risau membuat Anda selalu menjadi sedih dan kecewa, kekadang takut. Untuk buang sikap risau, belajar untuk bertenang dan latih diri Anda mengawal

3. Belajar Rajin Bersyukur.
Ucap syukur atas kesemua yang Anda ada, apa saja! Misalnya, ucap syukur kerana Anda masih ada 5 deria yang lengkap, Anda boleh melihat dan menarik nafas tiap kali bangun tidur (dan bukannya bangun terus sakit jantung mahpun sudah berada di ALAM KEDUA), Anda ada kawan rapat yang memahami Anda dan Anda mempunya hanphone kesayangan Anda. Ucap syukur seikhlas hati, sebanyak yang mungkin, seikhlas mungkin hingga rasa syukur tu meresap jauh ke dalam diri Anda. Buat banyak kali dalam sehari.

4. Belajar Menjadi Pemaaf.
Sikap pemaaf dapat membersihkan hati dari perasaan negatif dan emosi-emosi negatif (takut, sedih, kecewa. gusar, menyampah, marah, geram, cemburu, tak puas hati, dendam, busuk hati). Seterusnya, meneutrakan gekombang fikiran negatif yang melekat bersarang di minda Anda.

Ketahuilah, Anda selalu rasa sedih dan kecewa kerana Anda tak memaafkan kesalahan diri Anda di masa lalu ataupun Anda tak memaafkan kesalahan orang lain tehadap diri Anda satu ketika dulu, ataupun… Anda susah menerima hakikat perbuatan salah orang lain terhadap diri Anda, yang membuat Anda sedih, kecewa dan geram tahap dewa..belajar menjadi pemaaf dan menghapus semua ni lalu menarik ketenangan datang pada diri Anda.

5. Ketawa, ketawa dan terus ketawa.
Ketawa bukan dibuat-buat, tapi biar ketawa yang benar-benar menggembirakan Anda dan menjadikan Anda girang. Tonton video yang lucu, baca cerita yang lucu, dekatkan diri Anda dengan rakan-rakan yang lucu serta cari “funny side” dalam setiap situasi, agar Anda boleh ketawa secara automatik. Ketawa dapat menghilangkan sedih. Buat apa LAYAN kecewa sedangkan Anda boleh ketawa? Come on…

6. Ubah Fikiran
Kita tak boleh merubah situasi yang boleh membuat kita kecewa, sedih dan murung. Tapi, kita boleh merubah fikiran kita dan apa yang kita fikirkan tentang situasi-situasi tersebut walau seburuk manapun ia. Rahsianya, cari sinar mentari disebalik mendungnya awan. Walaupun perkara tidak berpihak kepada Anda, cari cara bagaimana Anda boleh jumpa nilai-nilai positif di dalamnya.

Fikir yang baik-baik saja, kerana ia memberi keuntungan jangka masa panjang. Rezeki Anda murah dan segala yang baik-baik datang sendiri pada Anda. Anda menjadi apa yang Anda mahukan.

Buat apa fikir yang buruk sedangkan Anda boleh tarik semua yang baik-baik? Fikir yang buruk, Anda dapat yang buruk jawapnya. Ini hukum alam dinamakan hukum sebab dan akibat. Dalam kata yang lebih advance, itu hukum Law Of Attraction.

7. Hati Mesti ‘Keras’.
Bukan keras sembarangan, maksudnya kekerasan hati, kesabaran yang tinggi, pandai mengawal emosi dan menerima hakikat dengan hati terbuka. Allah menurunkan musibah, permasalahan dan macam-macam lagi bukan sekadar dugaan, tapi balasan pada perbuatan-perbuatan Anda di masa lalu.

Buat baik, dibalas baik, begitu juga sebaliknya. Cuba ingat balik kejahatan kecil yang Anda lakukan pada orang lain, mungkin ada walau Anda tak sedar. Itulah perlunya kita bersikap baik dan berfikir yang baik-baik pada semua orang, benda, perkara, situasi dan keadaan.

Sebelum masuk tidur, set minda untuk jadi ceria pada keesokan harinya. Lafazkan dengan nada berbisik. Relaks, jangan terlalu mendesak diri.

Selepas bangun tidur, katakan pada diri ini adalah hari yang baru untuk Anda.

Tekadkan diri untuk menjadikan hari yang baru tu hari yang baik, sungguh baik, sebaik yang mungkin dari hari yang sebelumnya.


Saturday, August 28, 2010

""Happy weekend""

salam u ols...sorry intan buzylah sikit skrgnie ada banyak keje dah dekat raya nie kan..banyak oder yg datang...rezeki....erm kawan2 ada yg nakoder ker???hehhehe promote pulak... erm smlm tak sempat nak n3 apa just blog walking mana yang terlepas n3 kengkawan semua..sorry tak sempat nak bagi komen..hehhe tapi semua intan dah baca..


erm exceli sekarang intan dah ada dikampung start malam td sbb selangor kan cuti so intan pun cuti panjang..isnin pun amikcuti..hehehhebestlah dapat berkampung n makan best2...nak shopping raya tapimood raya tak mariiii lagilah..hehhehe tak buat apapersiapan pun lagi....

oklah nanti kalau ada citer best intan n3 yer...so selamat berhujung minggu ...semoga happy selalu kengkawan intan semua...oklah daaa......

Thursday, August 26, 2010

Terima Kasih Semua

salam untuk semua...terima kasih saya ucapkan kepada semua yang sudi wish birthday saya semalam...erm sekejap jer kan masa berlalu dah semakin bertambah umur saya....heheh alhamdullilah saya dikurniakan anak2,suami,keluarga yang selalu buat saya happ begitu juga dengan kawan yang selalu buat saya tersenyum....


erm macam yang kawan2 suggest untuk beli hadiah barang kemas tue..memang semua wanita suka dan inginkan..kerana cantik dan begitu bernilai pada diri kita..tapi apakan daya saya tak boleh nak pakai kemas kerana fobia dengan kejadian ragut yang telah terjadi kepada saya pada awal tahun nie..sangat bersejarah buat saya....sehingga kini saya masih teringat macam mana peristiwa itu berlaku keatas saya....

semenjak kejadian itu terus saya tanggalkan semua barang kemas yang ada pada badan saya untuk disimpan kerana saya sedih dan fobia mengenangkan nya....

terima kasih kepada yang sudi membalas komen2 n saya hargai....insyaallah kalau ada rezeki bolehlah kita bersua yer kengkawan...thanks u ols....


Wednesday, August 25, 2010

:_Happy Birthday To Me_"

Allah selamat kan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan diriku
Allah selamatkan kamu

selamat hari lahir semohga panjang umur n dimurahkan rezeki..semoga berbahagia selalu disamping keluarga,mak,hubby,anak-anak,saudara mara,kawan-kawan yang dekat dan juga yang jauh......semoga di hari kelahiran saya ini memberi seribu makna buat saya dari anda semua.....

pada jam 10.12am saya telah selamat dilahirkan di hospital besar segamat,johor..saya telah selamat dibesarkan oleh keluarga angkat saya selama ini..pada umur saya 15tahun barulah saya tahu saya mempunyai keluarga kandung..saya diberikan kepada keluarga angkat kerana family itu tiada anak... mengikut perjanjian arwah atok saya apabila lahirnya seorang baby perempuan akan diberikan kepada keluarga tersebut...

walaupun saya tidak mengerti apa2 ketika itu tapi apabila sudah dewasa saya kene terima dan redha dengan apa yang telah tersurat...alhamdulillah dengan apa yang berlaku saya mendapat satu keluarga yang sangat besar.saya dikelilingi dengan 2 mak 2ayah..adik beradik yg ramai..saudara mara..sepupu-sepupu..saya cukup bahagia...semua telah ditakdirkan untuk saya....

apabila saya telah dewasa...belajar..berkerjaya..berkeluarga...bersuami dan menjadi seorang ibu saya sangatlah mengertii erti pengorbanan selama ini...se,oga di hari kelahiran saya ini saya akan lebih matang dan lebih tabah menghadapi dugaan yang mendatang...

my family mak n along n my sis

hadiah di hari yang bermakna nie adalah kehadiran anak-anak yang yang bermacam kerenah yang buat saya suka,duka,gembira,sedih dan seribu macam rasa...terima kasih untuk my lovely hubby yang begitu memahami diri ini dan terima saya seadanya....

my family..love u all sayang

buat kengkawan diluar sana saya sangat hargai kerana anda semua sudi berkawan dengan saya....

p/s:en.hubby request suruh pilih hadiah sendiri..hehhe..happy nyer..tapi hadiah apa ek nak suruh hubby beli biar bermakna dan boleh dikenang selalu..kengkawan ada idea tak???


Tuesday, August 24, 2010





31hb Ogos 2010
:
:
:



senyum itu satu sedekah..walaupun masih kecil tidak mengerti erti senyuman...tetapi..
senyuman yang diberikan si manja sangat menceriakan hati keluarga
sekali pandang akan berkata eeee....geramnyer tengok rasa macam nak gigiit jer....


Nama Penuh Sicomel:Imran Hadim
Umur Sicomel:1 tahun 1bulan
Status Sicomel :My hero
Nama Pengirim:Intan

"""Berbuka Simple Dah Kenyang"""

salam uols...apa juadah berbuka hari nie..erm intan hari nie simple2 jer sebab tak berapa sihat nak masak n duduk lama2 kat dapur...tetiber aja kene selsema teruk...huhuhu..sedih juga sebab esok hari yang bermakna for me...


erm so intan cuma goreng ayam,telur mata kicap dengan cili,sambal inn,yang lain macam kueh ngan air.....kueh tepung pelita dengan roti john beli kat PARAM...hehehe...trade mark Param skrg kan...hehheheh.....

erm nak snap gambar makanan pun tak berkesempatan..kepala pun pening nie...huhhu.....nie baru jer lepas letak minyak angin n makan ubat...tp kuatkan hati nak update my blog nak share kat kengkawan setia saya.....

doakan intan cepat sembuh yer..tak tahan macam nie susah n risau kat anak2 tgk ibunya tak sihat..kecian kat hubby nak keje tp wife tak sihat..huuhuh....


::Jom Klik : "LIKE"

salam buat kengkawan kat blog intan nie...jomlah kita beramai join contest nie...erm dan beramai2 kita klik LIKE untuk baby yg comel yang dah join...intan rasa ramai yang join kan..jomlah kita memeriahkan lagi...


NO.ID Contest:HBS 0007

TQ

:"Dah Dapat Juga":

Libresse


saya dah dapat juga sample dari Libresse semalam sampai kat rumah...heheh..happy juga cepat dapat katanya lambat...erm next month bolehlah rasmikan....erm tapi b4 this dah pernah cuber memang best n senand di cuci...dan rasa selesa sangat....


lepas dapat tue terus snap gambar n simpan..tak bagi tayang kat my kids ada pulak buat bahan mainan..aishh...bahaya...ok kalau sesiapa yang nak fre sample leh lah mencubanya....



Monday, August 23, 2010

:"aktiviti hujung minggu":

salam to u all my friends...sorrylah i'm very2 the buzy lah....nie pun rasa mengantuk sangat..pada hal baru jer lepas berbuka...badan rasa letih mata rasa mengantuk...disebabkan penat sangat dengan class makeup smlm...erm banyak juga yang intan belajar..insyaallah akan dipraktikkan.. dari 11am sampailah lepas berbuka semuanya selesai...

terima kasih sangat kat kawan intan yang sudi bagi hadiah yang bermakna untuk birthday intan tak lama jer lagi..thanks dear i luv u dear...so lepas nie kalau ada kengkawanblogger yang ada adik ker saudara ker nak make up n nak belajar make up bolehlah bagitau ....

sangat seronok n happening sangat dengan semua student yang join sangatlah sporting u all semua beb...insyaallah ada rezeki lagi kita arrange untuk photoshoot yang gedik2 tue..hahahhaha....

Saturday, August 21, 2010

Jom Join Contest: Gift to The Lucky Person

Jom Join Contest: Gift to The Lucky Person



by


sebab kenapa intan pilih fesyen Top Bubble Double kerana....
sangat suka baju macam kat atas tue.sangat cantik dan teringin nak mencubenyer..
kalaulah ada rezeki teringin nak pakai..mesti nampak swett ...heheh....





:_Selesai Sudahhh_:

Salam...alhamdulillah selesai sudah intan blogwalking semua...erm sorry lah tak sempat nak bace n3 kengkawan semua atas sebab2 yang tertentu....erm nie baru jer selesai semua.mana yang saya komen atau tak komen tue janganlah amik hati yer..tapi saya dah bace n3 yang saya terlepas...


Dari pagi tadi agak bz sikit dengan kerja2 hari minggu n keluar shopping sikit untuk esok...heheh...esok??ada apa dengan esok???erm saya terpilih untuk jadi model class makeup yang kawan saya adakan...erm mula tue saya gurau jer dengan dia sungguh tak sangka saya bertuah di bulan yang mulia nie...sedikit sebanyak dapatlah menambah ilmukan...sambil memberi tunjuk ajar...

Kepada sesiapa yang adik ke sedara mara ker yang nak betunang,kahwin,atau ada majlis2 tertentu bolehlah booking kawan saya sebagai makeup artis anda...hehehe....Saya sangat berterima kasih kat Fiena sebab sudi pilih saya..kiranya inilah hadiah awak untuk birthday saya...hehehe.....

Oklah nanti kalau ada gambar saya akan upload yer...hehehe,,tak tahulah macam mana rupa saya nanti...comel ker comot...oklah daaa.......


Friday, August 20, 2010

ummi faris haikal GIVEAWAY





tarikh tutup:
24/08/10 (12 mlm)

nak join mehlah klik ummifarishaikal.blogspot.com

August 2010 Blog Giveaway!



by

Due Date : 31st of August 2010 at 11.59pm

Nak Join Click Here


Thursday, August 19, 2010

Thank you Tinicraft

Salam...terima kasih buat tini kerana saya telah menang ga yang dianjurkan...sangat lah happy dengan hadiah yang diberikan..Insyaallah dalam proses berusaha untuk buat benda2 cute yang boleh kita gunakan nanti..hehhe


comelkan...rama2 tue cute sangat...

walaupun aku nie bukanlah crafter sangat tapi setakat kecik2 tue bolehlah..heheh..tak tahu kenalah belajar betul tak..oklah nie lah hadiah tue..so layann jerlah...

Wednesday, August 18, 2010

"~My_OnLine_Shopp 1st Giveaway Sempena Aidilfitri~"

"~My_OnLine_Shopp 1st Giveaway Sempena Aidilfitri~"

Create your own banner at mybannermaker.com!


hadiah yang bakal dimenangi


TARIKH TUTUP PENYERTAAN PADA 31 OGOS 2010


marilah beramai2 kita join contest nie..selain berniaga secara online terdapat pelbagai barangan lain yang sangat berhuna untuk kita seperti alas seterika ajaib..detox patch bagus untuk mengeluarkan toksid dan juga kuih raya...

Tag:
Mummy_ayu
Kak Fieza79

selamat mencuba.....

Ada sesiapa boleh tolong

Salam...ada sesiapa boleh tolong tak...erm tgh pening nak pilih baju yang mana leh dikatakan smart...casual...untuk seisi photografi ....nak pakai nie macam tak sesuai...nak pakai tue macam tak sesuai..hehhe...boleh tolong tak....???hhuhuhu

Tuesday, August 17, 2010

1st GIVEAWAY!!!!


Tarikh tutup: 2nd September 2010.

Nasihat ikhlas:
>rin rajin blog walking
>selalu adakan contest/ga hadiah kecik2 pun tak per
>promote barang craft yang terbaru
>buat design yg bermacam2

selamat berjaya..


Alya 1'st bday giveaway

Alya 1'st bday giveaway



Tarikh tutup: 30 September 2010 @ 11.59malam..


ALLAH SELAMAT KAN KAMU
ALLAH SELAMAT KAN KAMU
ALLAH SELAMAT KAN ADIK ALYA
ALLAH SELAMATKAN KAMU....

Selamat Hari Lahir Alya,semoga panjang umur n dimurahkan rezeki..semoga menjadi anak yang terbaik untuk keluarga
semoga menjadi anak yang solehah di masa hadapan....

Sunday, August 15, 2010

CONTEST MaMa3H: Si Comel Manis Berbaju Kurung / Berbaju Melayu



TARIKH TUTUP :
30 Ogos 2010




Nama:Imran Hadim
Umur:1tahun 1bulan

Marilah kengkawan join contest nie..Semoga berjaya



Saturday, August 14, 2010

::My Hero Batuk+Demam::


Salam pagi yang ceria..hehhee..erm dah 4harikita berpuasa..hari nie cuti so apa akttiviti kengkawan semua..yerlah almaklumlah puasa kenalah kurangkan aktiviti yang biasa kita lakukan hujung minggu.betul tak?

Hari nie may b intan akan spend time dengan my3heros kat rumah jer sbb anak yg no2 tue batuk n demam pulak...kesian sangat kat dia...tak ada selera makan sangat..kalau makan pun sikit jer...nie pg ts suruh sarapan sket jer..sbb nak makan ubat kan..itu pun susah nak makan ubat...

Kesian sgt kat dia..malam2 memang tak lena tidolah..intan rasa semua mama,mummy..ibu kat luar sana pun samakan risau sangat kalau anak demam...macam2 kita akan buat supaya panas badan tue tak naik mendadak...sekarang nie macam2 boleh jadikan...

Harap kengkawan doakanlah Imran Hazim cepat sembuh dari batuk n demam tue....kesian sangat tengok dia...sebab dia lah yang paling banyak cakap in my family...


masa nie umur dia baru 1tahun..sekarang dah 2 tahun 11bulan...
dia memang banyak cakap dan suka amik gambar posing macam2
tapi bila dia demam semua dia tak nak kecuali ibu dia....

ok selamat berhujung minggu..nanti free intan update lg..da...


Peraduan: Copy & Paste


Peraduan: Copy & Paste
25 Ogos 2010
Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, Balik Kampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan olehMediaHehe





Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..



Give Away Raya

GIVEAWAY RAYA

23 OGOS 2010

Give away dianjurkan oleh kak nor..
marilah beramai2 kita join manalah tahu ada rezeki bolehlah bergembira di hari raya nanti dengan hadiah yang dimenangi..
semoga berjaya yer...


Friday, August 13, 2010

Give Away From Polkadot's Cottage

Give Away From Polkadot's Cottage

Polkadot's Cottage baru first time nak buat GA ni..
Tarikh Tutup- 23 Ogos 2010

Marilah kita beramai2 join giveaway nie..pelbagai hadiah menarik menanti anda bersesuaian untuk kita hiaskan rumah sempena hari raya nie..kengkawan yang berminat boleh ...
Intan rasa kalau ada rezeki dan bertuah dapat hadiah tue kerana sangat sesuai untuk dihiaskan dirumah sempena nak menyambut raya nanti..dan juga sebagai hadiah yang comel untuk my3heros ..dann...sebagai hadiah untuk diri intan sendiri sempena birthday intan nanti..hehhe...

Tag:
eima
fieza79
mama_balqis@anje
ena
iela fazilah



:: WARDAHWARDROBE 1ST GIVEAWAY ::






31 Ogos 2010.


saya nak menang blaus dari wardahwardrobe kerana corak dan warnanya yang cantik dan menarik untuk digayakan muslimah hari ini.Pelbagai fesyen blaus boleh digayakan


Tag:
Fieza79
Ena
Mamalieyna

Thursday, August 12, 2010

Black and White Contest





Tarikh Tutup : 6.9.2010




tag:
ena
fieza79
mummy_ayu

'MAMAZAKWAN BUAT CONTEST!'


'MAMAZAKWAN BUAT CONTEST!'


Tarikh tutup : 25 OGOS 2010 (10 Malam)

nama:Imran Hazim
umur:2tahun 11bulan(skrg)

GA Contest Coklatchoc4u


Hadiah utama 6pcs homemade choc with/wo filling with bookstyle packing


4 Hadiah saguhati 2pcs homemade choc with/without filling perset
11 Ogos sehingga 11 Sept 2010

sempena bulan puasa nie kak ros ada buat contest marilah ramai join yer...
bolehlah follow blog dia yer ada hadiah menanti anda..
selamat berjaya...


Wednesday, August 11, 2010

::Terasa Sekejap::

Terasa sekejap jer masa berlalu..dah setengah hari kita semua menjalani ibadah berpuasa..alhamdulillah kita semua dapat menikmati susana ramadhan yang penuh mulia.. di bulan yg mulia inie perbanyakkanlah amalan...insyaallah diberkati...


Kehadiran ramadhan kali ini sama-samalah kita berharap dapat mengerjakan ibadah degan hati yang tenang....alhamdulillah setakat separuh hari nie anak intan boleh bertahan..doakanlah sampai berbuka nanti...

Nampaknyer ramai yang akan balik kerja awal...so dapatlah masak untuk berbuka..kalau tak cukup masa bolehlah melawat tapak bazar ramadhan..bermacam2 juada yang menarik...tapi...ingat yer....jangan membazir...ingatlah umat islam diluar sana masih ada yang kurang makanan dari kita...so renungkanlah....


Tuesday, August 10, 2010

"Menang Cabutan Bertuah""

""Tahniah Anda Memenangi Cabutan Bertuah Giveaway 3Jam Sahaja Anjuran Ardnihumaira""


inilah hadiah yang intan menang dari dni...thanks yer dni..sangat wangi tau...hehhe

ucapan dari dni


p/s:tq yer dni..sangat menghargai dan teruja sgt..kepada kengkawan boleh cube lagi di masa akan datang...




"Cute Baby Contest 2010"


"Cute Baby Contest 2010"

tarikh tutup 31 oktober 2010





NO.ID Contest:HBS 0007

Nama Penuh Bayi:Imran Hadim
Nama Panggilan:Adik Hadim
Umur Bayi:1tahun1bulan
Jantina Bayi:lelaki
Bangsa:melayu
Nama Penuh Ibu:Nora Intan
Nama Pengirim:Intan
E-Mail Adress:cactess_intan@yahoo.com


Slogan :
Saya suka Happy Baby Shop adalah kerana terdapat pelbagai pakaian berjenamayang sesuai untuk kanak -kanak lelaki dan perempuan.Banyak corak menarik dan sangat comel untuk digayakan pada anak kesayangan anda..apa tunggu lagi marilah bershopping diHappy Baby Shop

Tag:
>Fieza79 :fieza79.blogspot.com
>zuliera :deeliraz.blogspot.com
>lynna:kisahlynna.blogspot.com
>fashya:ayhsaf-nur.blogspot.com
>mummy zaramrshilmy.blogspot.com





Giveaway 2nd Anniversary Mrs Fiza

"Comelnya Bird Cage Itu! Nak Satu!"


Giveaway ni dianjurkan oleh Mrs Fiza...
sempenan 2nd anniversary dia
tarikh tutup 31ogos 2010

happy anniversary semoga berkekalan abadi
dan semoga berbahagia selalu,,,



Salam Ramadhan

selamat menyambut ramadhan..semoga kita sentiasa diberikan kesihatan untuk menjalani ibadah puasa dengan sempurna...maaf dipinta sekiranya terkasar bahasa semasa berbicara didalam blogger ni terutama kepada kengkawan semua

tinggal lagi beberapa jam sahaja utuk kita menikmati waktu sahur yang pertama pada malam ini..semoga semua dapatlah bersahur yer...

ini untuk anak-anak dibawah umur 7tahun...so intan ada 2 baby yang tak boleh puasa lah yer..hehehehee


erm upin ipin pun boleh puasa yer..bagi anak intan yang dah tadika tue...
berlajar dan berlatihlah berpuasa yer..

du bulan yang mulia ini juga marilah kita beramai2 menunaikan solat terawih di masjid ...
insyaalah diberkati...



Contest Happy Moment


Contest Happy Moment

Tarikh Tutup :
26 September 2010

Ayuni84.blogspot.com


gambar nie masa mandi kat air terjun sungai gabai...
sweet memory yang tak dapat dilupakan with my3heros
memang seronok sangat....


Tag:
>eima
>mummy_ayu


Marilah kita meramaikan kengkawan blogger..selamat berjaya