BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Sunday, September 26, 2010

::Selamat Hari Lahir Imran Hazim::

selamat hari lahir sayangku....semoga imran hazim dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki...semoga menjadi anak yang soleh dan berguna untuk keluarga...

ALLAH SELAMATKAN KAMU....
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN IMRAN HAZIM
ALLAH SELAMATKAN KAMU.....



imran hazim
hospital serdang jam 11.20pagi
berat 3.44kg

imran hazim
3tahun
raya 2010

imran hazim a.k.a angah seorang anak yang sangat disukai oleh keluarga kerana keletahnya membuatkan semua orang ketawa...geram..sakit hati...hehehe.....cerita disebalik kehidupan sepanjang dia membesar....kalau ada yang sudi baca teruskan kalau malas klik jer X ok...hehehh...selepas bersalinkan dia angah adalah seorang baby yang sangat comel...dia hanya BF dari dulu sampailah umur 2tahun..dan selepas itu tiada apa susu yang dia minun..pelbagai jenis intan beli memang dia tak minum n tak boleh minum...semasa dalam pantang tiada sebarang masalah melainkan kene demam kuning..sangat lah tinggi..tp tak pernahlah masuk wad just amik darah kat kaki n tangan...

lepas sahaja habis berpantang dalam umur dia 3 bulan..doktor kata dia ada exzema..mula-mula nampak macam biasa lama-lama makin teruk...mula dari itu doa,usaha..pelbagai cara dilakukan..orang kata pg berubat kampung...semua intan pergi..bawak pergi swasta..pergi kerajaan...pergi pakar..pakar muar nampak macam ok lepas tue naik balik exzema...ulang alik pakar johor bahru...jadi makin teruk habiskulit dia kuar darah lepas sapu krim tu...

sepanjang hari intan menangis membesarkan dia ...masa tue intan jauh dengan hubby lagilah bertambah sedih...tuhan sahaja yang tahu...bila cerita pasal nie mesti intan akan sedih..tapi ini semua dugaan...intan kuatkan diri dan bersabar..berkorban...ada gambar dia semua dari mula sampai skrg...satu badan dia kene exzema pun ada intan simpan tak sampai hati nak tunjuk kat kengkawan semua takut ada yang tutupmata tengok ngeri...geli...takut..itu intan tak tahulah..tapi intan dah lali dengan perasaan macam tue...

Alhamdulillah berkat kesabaran intan...2tahun lebih barulah nampak perubahan pada diri dia...tawakal dan berdoa...dsamping itu intan ada bg satu jus yang hubby beli..n bagi dia makan burung puyuh ..intan bernazar agar penyakit tu terbang ikut burung tue..sembuhkanlah anak intan....sampai sekarang makan..pakaian..tempat..segala kene intan prihatin..kerana dia sangat alahan...segala ubat,sabun,krim.ubat makan...akan sentiasa bawa pergi kemana-mana...untuk pastikan dia sentiasa sihat....

Intan pernah jumpa seorang baby masa tue intan amik gambar orang kahwin n may b skenkawan pada pengantin jugalah anak dia kene sama macam anak intan...intan pun bgtau dia klinik yang ok ubat dia..n cara2 lain yg boleh kita buat...pada ayah dia intan bgtau nampak ok..tapi pada ibunya nampakmacam dah putus asa..macam tak boleh terima...sedih intan tengok baby tue sbbintan dah rasa semua tue...

erm panjanglah pulak n3 kali nie..sebab story pasal birthdayboy kan ini pun intan pendek2 kan kalau nak tahu lehlah tanya intan lagi eh...hehhee..ok..thanks uolss yang sudi bace....




11 ulasan:

ardinihumaira said...

Happy birthday to him! semoga panjang umo, murah rezeki, dirahmati ALlah dan dikurniakan kebahagiaan serta kejayaan di dunia wal akhirat, amin

:)

sarah-najwan said...

selamat hari lahir lahir imran hazim..semoga menjadi anak yg soleh..

Intan Inn said...

thanks yer sudi wish birthday kat hazim

tiefazatie said...

cumilnye adek imran!hepi besday!moga pjg umr..murah rezeki..jd anak yg soleh ye..xpe sis..tue semua dugaan..anak buah ifa pun ade gak penyakit camtue..xleh bab2 susu nie kan..cian gak..

AIN said...

terase pulak bace n3 sis nie..
moge sis tabah yea..dan yg penting ank sis comel....
kiskn dye utk ain yea..hhehehhe
epi besday hazim...

Intan Inn said...

ain n tie:thanks yer sudi ziarah ..erm nanti sis kiss kan untuk ain k... erm mmg banyak dugaan...hari2 menangis tak sampai hati tgk dia..alhamdulillah skrg dah ok sketlaah

Redbloodsnow said...

hepi bfday to him! comel nah die time bby tuh ek. lenaaa jek tido...

az rina a.k.a jaijina said...

happy birthday imran..boleh selebrate ngan echa ni, len tahun selebrate same² ye..

exzema tu macam mane intan? berkat doa intan yg tak putus² tu, alhamdulillah, sihat sidah imran..

sarah-najwan said...

intan..iklan nuff awk yg kt atas ngan sisi sebelah kiri tu mcm default je kan..sepatutnya kalu iklan xkuar pun..mcm kecik je ads dia..akak rasa lah sb yg akak punyer xpenah jd gtu..

try check kt nuff awk..nuff kat sbelah kanan tu da betul.

Ogy said...

opss hepi belated birthday to imran...


intan..ajor le mcmana nk bg bg muat gambo kat posting yg dibesaukan tu..bila mama besaukan gambo..jadi tak muat plak page...

Intan Inn said...

thanks yer miss red..hehhe..comel masa baby dah besar comet..hehe

rina tahun depan boleh juga celebrate sama echa..hehehe..erm exzema tue mmg nama penyakit tue..kalau pada kita macam alergik semua benda..kita kkene jaga dia sentiasa lah..kalau rina nak tgkmuka dia mmg sedih..