BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Friday, September 24, 2010

::BeRaYa Di JB::

salam jumaat...cerita raya lagi..hehehe..mod raya lagikan..kalau ada yang bosan nak baca bolehlah clik buttonX tue yer..intan tak marah pun....macam biasalah raya mesti ikut gilirankan..kalau raya pertama segamat raya kedua mesti kat jb..lepas dah beraya kat jb barulah balik segamat semula...almaklumlah lumrah pasangan yang dah berumah n ada tangga..hehhe....so intan pun tak terlepas juga..so raya kedua balik jb...pagi2 lagi dah siap kemas2 lepas sarapan still denganmakan ketupat lagi barulah kami bertolak ke johor bahru...

with atok ara n kak2 ipar n baby yg cute...

Alhamdulillah kami selamat sampai ke jb..kjalan pun tak berapa jem sangat...sampai umah MIL memang ak ada orang sebab semua pergi beraya umah sedara..mak teh balik kampung pak teh kat muar...malam baru dia balik sbb kami semua dah rancang nak buat bbq bila intan balik jb..almaklumlah acara wajib tiap-tiap tahun...yang pasti tukang masak n marinated semuatue intanlah n hubby...sebab dah terbiasa diorang pun tahu..time kitaorg ada barulah buat..hehhehe.....
nie lah adik beradik hubby ada lagi tak cukup nie...abg bobby tahun nie tak balik sbb kerja...n my hubby n my si hero kecik pun tak ada sebab masa nie diorang dah tido masa amik gambar nie dah dekat pukul 12pagi...hehhe...balik dari beraya....lepas tue barulah main mercun n bunga api meriah giler...hehehhe

erm exceli family kat rumah atok ara memang besar n ramai sangat...jadi amik gambar sket2 lah kalau masuk semua tak nampak cantik muka kecik jer semua..hehehe....dan yang paling best mesti ada laksa johor yang original tau..kali nie my sis yang buat pulak...sekaranglah masing 2 nak tunjuk style masak laksa masing2...erm alhamdulillah dah ada waris2 yang oleh mengekaklkan tradisi nie...

malam raya ke2 tue semua ada mak teh,mak anjang n family,enchu,abg halil,semua adalah untuk berkumpul beramai2 makan-makan..hehhe...sukalah semua nanti masing2 sibuk nak berdiet...hehhe... oklah nanti tak bz intan pdate lg yer...daaa....



6 ulasan:

Fieza79 said...

bagus la intan manage suma...tkda intan mesti dorang2 tu terasa kan..btol tak???

mamalieyna said...

rayakan sebulan..tak jemu layan n3 raya ni..meriah & seronok tengok! ^_^

syok la dekat2 je rumah, leh ulang alik gitu jer..kalau eina, ikut turn lah..beraya salah sebuah keluarga je..huhu..

Ena said...

syok kan dapat bergambar ramai2 mcm nie.. puash ati je.. leh wat frame ni.. ;D

ardinihumaira said...

ramai juga ye adik beradik. meriah :D

az rina a.k.a jaijina said...

wah, lajunya n3 pasal raya intan ni, tak dan nak keja macam nih, ehehe..

Intan Inn said...

erm kalau nakkumpul semua memang ramailah nie suku jer...heheheh..ada byk lagi piccas saja jer malas nak tepek..hehehhe....nie pondo sibuk bw bayk citer2 best nie..hehe