BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

~semoga gembira selalu~

~menilai sesuatu kebenaran harus menggunakan mata hati....pandangan zahir kadangkala tidak tepat dalam menentukan kebenaran hakiki....

Followers

Thursday, November 25, 2010

~~LamBat Nak UpdatE Jugakkkk...~~

Walaupun dah agak basi...tapi tetap jugak nak update...erm lauk hari raya haji sangat lah simple...tapi yang wajib ada mestilah ketupat....rendang ayam...dan tambahan lauk pauk yang lain..so layan jerlah piccas kat bawah nie yer....



daging masak rendang ....


ketupat daun palas ...sangat lah diantikan...raya lepas tak dapat nak makan raya haji balun semua sampai kenyang,.....yang pasti selagi ada lauk n ketupat mesti makan..bangun tido makan sampai lauk habis...itulah rutih hariah bla balik kampung..sebenarnya nak bagi berat badan naik sket..hehe


ayam tua masak rendang...sangat menyelerakan..kalau masak ayam tue memang sedap hingga menjlat pinggan..hahhaha ....itu intan yang rasalah tapi tak tahulah pulak selera kengkawan kan...

ada lagi satu sambal kacang tapi almaklumlah perut dah lapar tak sempat nak snap..hehehhe...lepas bersalaman di pagiraya sesi bermaafan..terus jer mengis perut sampai kenyang....

baca cerita raya kengkawan semua pun ada menu2 yang sedap2..kalau lah dekat bolehlah kita menjamu selera bersama kan...oklah nanti sambung n3 untuk lauk raya kedua pulak..alamaklumlah rayalah katakan....


5 ulasan:

ardinihumaira said...

sedapnye makanan tu :D

LiErOSe~QiEmi said...

nyum2..sedapnye rendang.. mak bunga buat sup tulang time bunga balik raye ke 5 tu.. hihihi..syedapppp

az rina a.k.a jaijina said...

WAH, LAME SUNGGUH TAK MAI SINI..BZ NMPK INTAN NI..

Ogy said...

macam2 ada ya..ayam dara lah....ayam tua lah....errrr..ayam duda/janda ade tak.....hik2...opssssss

Intan Inn said...

erm mmg sedap semua tue.kalau balik kg tak kira mesti nak habiskan jugak..hehehe